söndag 20 juli 2008

Puffar återigen för vår namninsamling...

angående endometriossjuka. Namninsamlingen är snart slut och har bara sorgliga 350 underskrifter. Men vi är ju fler än så. Eller hur? Hjälp till nu! Se till att göra din röst hörd. Skriv under. Kommentera även gärna. Om du redan har skrivit under så hjälp till att sprida den per mail och på din hemsida etc. I skrivande stund har vi exakt 351 underskrifter. Hjälp till nu så får vi se om vi inte kan få några till! Länken till namninsamlingen finns till höger i bloggen, eller så går du in här: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?endometrios

Utdrag ur namninsamlingen:

Det är dags att läkarkåren börjar ta endometrios på allvar nu.
Det är dags att försäkringskassan börjar ta endometrios på allvar nu.
Det är dags att det ges ekonomiskt anslag till mer forskning.
Endo är inte lite mensvärk. Det går inte över med ”ett varmt bad”.
Sedan den 1 oktober 2007 finns rekommendationer, beslutsstöd kallat, för läkare och Försäkringskassans handläggare när det gäller sjukskrivning och sjukpenning.
I dag finns det beslutstöd för ett hundratal diagnoser. Men för endometrios – den TREDJE vanligaste kvinnosjukdomen finns det inga direktiv. Endometrios är en fruktansvärd sjukdom som måste få en riktig sjukdomsstämpel!Vi vägrar att fortsätta lida i det tysta längre. 5-10% av alla kvinnor i Sverige har lidit i det tysta länge nog. Nu höjer vi våra röster.Skriv på du också.

Inga kommentarer: