torsdag 2 oktober 2008

Endometrios har återigen visat sitt fula tryne...

och läkare sina ännu fulare... skulle jag vilja skriva. Men det kan man ju inte skriva, så jag låter bli. Eller? :-p
Jag trodde att jag hade haft en riktig skitvecka tills jag kikade in hos en av mina favoritbloggare:

http://mina-tankar.bloggagratis.se/

Det är en tjej som precis som jag har endometrios och bloggar om det. Fy satan vad jag lider med henne just nu. Jag känner igen mig i så mycket av det hon skriver och hur man som endometriossjuk blir behandlad. När ska läkare fatta att det inte är huvudet vi har ont i när vi svimmar, spyr och gråter av smärtorna? När ska vårt lidande börja tas på allvar? Inte nog med att man ska stå ut med dessa outhärdliga smärtor, man ska bli förolämpad å det grövsta också?
Inlägget som eldat upp mig över (så mycket jag nu orkar) finns här:

http://mina-tankar.bloggagratis.se/2008/09/29/987615-sammanfattning-av-en-smartsam-vecka-pa-sjukhuset/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en tuff vecka. Just då orkade jag inte. Gav bara upp. Var ska man hitta orken??? Jag är glad nu att jag lyckades bli förbannad sista dan och att de då ÄNTLIGEN gjorde nåt för mig.

Tack för dina fina ord och för att du uppmärksammar mitt inlägg i din blogg!

Hoppas du mår bättre! Skickar en höst-kram från mig

Jennie sa...

Hej hej, googlade lite och hittade denna blogg :) Har endast läst det första inlägget men ska läsa lite mera. Känns jobbigt att det är så många fler än jag som lider och att det gör så himla ont. Just det med läkare är väldigt konstigt, att de inte har förståelse och kunskap om endo. För ungefär tre veckor sedan var jag på akuten (även fast de inte kan göra något) och läkaren sa till mig "hur kan du veta att du har endometrios?", så fick jag berätta hela min livshistoria kändes det som, för att hon skulle "lita" på mig. Jag fick "försvara" att jag hade denna hemska, luriga sjukdom.. som tog flera år för läkare att förstå. Hon sa "har du provat alvedon?". Alltså, allvarligt? Har du varit med om det någon gång också? Kram Jennifer

Anonym sa...

Hej,

Sökte upp endometrios blogg medvetet och hamnade här.
Jag skriver nämligen också om min endometrios på min blogg (på engelska dock).

Har haft svåra besvär med endometriosen sen 10 år tillbaka..minst..

Har genomgått nog allt, förutom histerktomin..

Därför har jag valt att blogga om det eftersom jag har sån insikt på så många olika delar och vill liksom du dela med mig och förhoppningsvis hjälpa någon.

Jag har redan genomgått 4 operationer, tagit alla smärtstillande som finns på marknaden, tar hormonbehandling o.s.v. är enligt min specialist, en utav de yngsta han träffat på med sån aggressiv endometrios.

Är det något jag kan hjälpa till med så vill jag gärna göra det.

Hör av på email adressen eller bara läs min blogg..(som innehåller mer än bara endometrios, men det finns en separat kategori för den).


Kramar på er

xCx